Oppgraderingen av kraftlinjen er en del av Statnetts oppgraderinger av strømnettet i Oslo-området. Forbruket stiger og behovet for forsterkninger er sterkt. Statnett ønsker primært å fornye dagens luftstrekk med nye master og ledninger samt en økning av spenningen fra 300 kV til 420 kV. De nye mastene som er foreslått blir gjennomsnittlig 38 meter høye mot dagens mastehøyde på gjennomsnittlig 21 meter. De får også 3 ledninger pr. feste mot idag 2 (tilsammen 9 ledninger mot 6 idag). Både Avløs Vel og andre velforeninger, samt Bærum Velforbund og Bærum Kommune ønsker kraftlinjen gravd ned i grøft/tunnel. Statnett har også utredet dette alternativet og det fremmes som en alternativ løsning i konsesjonssøknaden. Men den anbefales ikke da kostnaden er betydelig høyere.

Det er viktig at alle engasjerer seg i denne kampen for å få fjernet denne kraftlinjen gjennom Bærum ved at den graves ned.

Du kan lese mer om saken og laste ned aktuelle dokumenter hos Statnetts nettsider. Vi minner også om høringsfristen til NVE som er 1. november 2019. Høringssvar kan sendes inn på eget skjema på NVEs nettsider.